Beschrijving
100% pure chocolade uit Belize van Georgia Ramon.
Georgia Ramon vertelt op de reep over de herkomst van de cacao: “We verkrijgen de cacao van Patrick Walter (Choco Del Sol), hij krijgt de cacao direct van de boeren. We betalen veel meer dan de minimum prijzen die de ‘fairtrade’ organisaties vragen. Zo dragen we bij aan een duurzame toekomst voor de boeren en de cacao uit Belize. (tcgabelize.com)
Smaak
Smaaknotitie van Georgia Ramon: Bitter maar met milde smaak. Erg aromatisch, geurig en notig. Met een fruitige nasmaak. Tonen van granen en druif.
Ingrediënten
Cacao 100%
Notitie over de maakwijze:
Roostering: licht
Malen: 36 uur
Concheertijd: 9 uur
Allergie-notitie van de maker: Kan sporen van noten, pinda’s en melk bevatten
Over de maker
Georgia Ramon is het bedrijf van Georg Bernardini en zijn vrouw Ramona. Georg staat bekend als ‘der Schokoladentester’ en schreef twee vuistdikke bundels vol chocolade-wetenswaardigheden en vooral recensies. Zeker de moeite waard voor de fans van origine chocolade. Het boek is een mooi startpunt om nog heel veel meer prachtige repen te ontdekken.
Georg kreeg de smaak te pakken en begon ook zelf bean to bar chocolades te maken. Dit doet hij in zijn werkplaats, met winkel, in Bonn – Duitsland.
Lees ook wat Georgia Ramon vertelt over de boeren die cacao voor zijn chocolades verbouwen.
Bart Dam –
Deze reep heeft veel smaak, een klein stukje is eerst meer dan genoeg. Soms toch net iets te intens voor mij, maar dat is stiekem ook wel weer lekker. Een kwestie van wennen zullen we maar zeggen. Ik heb hem laten proeven aan wat vrienden (die normaal niet zo van extra puur houden) en deze waren best enthousiast. Zeker een aanrader om eens te proberen.