Beschrijving
70% cacao…en een snufje peper. Een snufje peper is in dit geval echter meer dan zat.Want het gaat niet zomaar om een of ander willekeurig pepertje.
Aan deze chocolade is de ‘Carolina Reaper’ toegevoegd. Een hete chilipeper. Een heel erg hete peper. Hij werd in 2013 nog uitgeroepen tot heetste ter wereld. Er is 0,3 procent aan de chocolade toegevoegd…en dat levert een pittig chocolaatje op.
Smaak
Voor heet eten keren uw chocoladeverkopers de hand niet om. We happen dan ook vrolijk van deze reep. Maar we moeten zeggen: een flinke hap van deze chocolade kunnen ook wij toch écht wel pittig noemen.
De heetheid van de peper voel je niet voor op de tong maar eerder achter in de mond / in je keel. En hij blijft daar ook wel even hangen. Oef! Ahhh! Ugh! Toch maar een klein slokje water dan…
Ingrediënten
Cacaoboter, rietsuiker, cacaomassa, Carolina Reaper chilipoeder (0,3%)
De cacao is een blend van cacao uit de Dominicaanse Republiek en uit Ghana.
Allergie-notitie van de maker: Gegarandeerd vrij van gluten. Kan sporen van noten, pinda’s en melk bevatten.
lida.bach –
The ingredient list of this bar by adventurous Georgia Ramon actually lists “pain” and somewhere else on the package it says: “This bar has no right to exist”. I disagree on the second notion. Full-bodied dark chocolate makes for a convenient base to the super hot chili. Think of this as a savory treat rather than a sweet, because with the mellow bitterness of the cacao and lava-like peppery burn there are hardly any sugary impressions left. Still, in small – very, very small, because it’s really hot as hell – portions this is a remarkably balanced creation. And it’s one bar that will last a while, because so much chili fire is only enjoyable in tiny quantities.
Mischa Jones –
Lekker man smikkelen