Beschrijving
Als je een chocolade verpakking open doet en het ruikt zo als hier, dan weet je dat het goed zit. Tenminste, dat is ons idee bij deze chocolade.
Pure chocolade (70%) van cacao uit Guatemala – Jolomijix Cooperative.
Mooie mix van donkere rooster tonen en smaaktonen van noot tot vruchten – met een mooie balans. En een prettige structuur, nét iets korreliger dan héél fijn – zonder storend te zijn, komt naar ons idee de smaak alleen maar ten goede.
Smaakomschrijving van de maker: De cacao smaaktonen van deze pure chocolade zijn gevarieerd en intens. Aroma’s van roosteren, maar ook mout, walnoot en citrusvruchten zorgen samen voor een smaakspektakel met een lange afdronk.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van melk en noten.
Biologisch DE-öko-003. Inhoud 50 gram.
Verdere achtergrondinformatie van de distributeur:
“Guatemala is het dichtstbevolkte land van Midden-Amerika, gelegen in het zuiden van het schiereiland Yucatán. Guatemala grenst in het zuidoosten aan Honduras, in het zuiden aan El Salvador, in het noorden aan Mexico en in het oosten aan Belize. Het land heeft twee kusten, een smalle toegang tot de Golf van Honduras, een deel van de Caribische Zee, in het oosten, en de kust van de Stille Oceaan in het zuidwesten.
Georgia Ramon is lid van de coöperatie DeLaSelva. Die is voortgekome uit de projectwerkzaamheden van de gerenommeerde stichting voor tropisch bosbeheer OroVerde. ‘DeLaSelva is Spaans en betekent ‘uit het regenwoud’. Sierra de las Minas De aankoop van Jolomijix-chocolade levert inkomsten op voor de inheemse Quecha-gemeenschappen aan de rand van het Sierra de las Minas National Park. Dit berggebied werd in 1992 door de UNESCO erkend als biosfeerreservaat. De reden hiervoor is de bijzondere biodiversiteit van de bergwolkenbossen, die hoogten van meer dan 3.000 meter bereiken – meer dan 885 soorten vogels, zoogdieren, reptielen en amfibieën leven hier. Zij zijn ook het thuis van de quetzal, de legendarische vogel van de Maya-goden en het heraldische dier van Guatemala.De cacao wordt op een zeer speciale wijze geteeld: in biodiverse bostuinen. De cacaobomen groeien gemengd met fruit- en schaduwbomen. Dit levert de gezinnen al tientallen jaren een rijke oogst op, een extra inkomen en tegelijkertijd wordt het regenwoud in stand gehouden. Door hun eigen verwerking en afzet worden de kleine boeren economisch onafhankelijker en ontwikkelen zij hun zelfvoorzienendheid verder.
De bijzondere cacao uit Guatemala speelde reeds meer dan 2000 jaar geleden een centrale rol in de geavanceerde beschaving van de Maya’s. Hun nakomelingen in de Sierra de las Minas cultiveren deze cultuur – en deze cacao tot op de dag van vandaag. Meer dan 400 kleine boeren van het Quecha-volk (afstammelingen van de Maya’s) houden zich bezig met de cacaoteelt. Cacao speelde reeds een centrale rol in de hoge cultuur van de Maya’s en hun nakomelingen behouden dit belang tot op de dag van vandaag.”
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen