Beschrijving
Pure chocolade van cacao uit Bali. Daarbij laten de makers van Heinde & Verre de chocolade rijpen om de smaak verder te laten ontwikkelen.
Dat ‘rijpen’ of ‘agen’ van chocolade gebeurt vaker, meestal gaat het dan echter om enkele weken. De smaaktonen in de cacao worden na verloop van tijd iets milder, en meer complex.
Bij deze chocolae is dit proces een heel stuk verder doorgetrokken, de chocolade wordt tot twee jaar gerijpt. De chocolade uit de verschillende stadia wordt vervolgens samengevoegd om zo – om het maar zo te zeggen – een blend te krijgen van ‘jonge’, ‘belegen’ en ‘oude’ chocolade (als bij kaas) om tot een fijn complex geheel te komen.
Smaakomschrijving van de makers: Diepgaande maar milde chocolade met aroma’s van bloemen, kenmerkende smaakimpressies van gedroogde druiven, rustieke tonen van sandelhout en de typische diepe Indonesische chocoladesmaak.
Ingrediënten: cacao en cacaoboter (71%), zonnebloemlecithine.
De cacao is afkomstig uit Bali, over de herkomst zeggen de makers: “Gelegen in de Tabanan-regio van Bali, cultiveert een klein boerencollectief van ongeveer 10 boeren de bonen voor de Noble Bali-chocolade. Bali is een interessant eiland binnen de Indonesische archipel als het om regen gaat. Gemiddeld is het eiland wat droger in vergelijking met andere eilanden waardoor het geschikt is om cacaobonen in de zon te drogen.”
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.