Beschrijving
Ook de geweldige chocolademakers van Heinde & Verre uit Rotterdam hebben iets héél speciaals voor ons jubileum gemaakt.
Heinde & Verre is bekend (en beroemd) om hun chocolades, en zeker ook om hun aanpak van het roosteren van cacao, waarbij ze vaak een ‘multiroast‘ toepassen oftewel de cacao op meerdere manieren roosteren en dan samenvoegen voor een mooie balans. In deze reep hebben ze dat net anders gedaan, waardoor je prachtig het verschil in roostering kan proeven. Ze hebben voor ons namelijk dezelfde cacao (een fijne cacao uit Colombia) op meerdere manieren geroosterd waarbij we beiden onze favoriet konden kiezen.
Zo zijn er een ‘Paul Roast‘ en een ‘Emma Roast‘, de een kort op hogere temperatuur gebrand en de ander langer op lagere temperatuur. Aangezien de chocolades verder helemaal identiek zijn kun je zo prachtig proeven wat voor verschil de soort van roostering maakt voor de smaak.
Een hele eer dat Heinde & Verre voor ons 10 jarig bestaan een speciale reep heeft gemaakt!
Gemaakt met prachtige fruitige cacao uit de Meta-regio in Colombia. Van de cacaoboeren van Finca el Jardin komt een mooi fruitige cacao, waar in deze reep prachtig te proeven is wat voor verschil het maakt als je de cacao in de oven verschillend behandeld, waarbij de tijd en de temperatuur de twee variabelen zijn, en een heel duidelijk verschil maken.
Als je deze repen proeft heb je ongetwijfeld snel een favoriet. Dan kan het logisch zijn om al snel te denken: oh deze vind ik lekkerder, en deze niet/minder. Maar we nodigen je graag uit om hier het proeven niet te laten stoppen. Pak beide repen er opnieuw bij, en ontdek…wat is nou dat verschil. Wat trekt me aan in deze reep, en minder in die. Dan kan het zomaar dat na een paar keer proeven je mening over de repen heel wat genuanceerder ligt. En dan ontdek je niet alleen wat de roostering van de cacao voor verschil maakt, maar ben je ook bezig met de pracht van het chocolade proeven te ontdekken, en verder te ontwikkelen.
Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter.
Inhoud 70 gram. In de verpakking zitten 2 los verpakte repen van 35 gram.
Beoordeling: The Chocolate Hunter geeft een prachtige score van 93/100, en zegt onder meer:
“It’s hard for me to name a personal favorite because I really like both roast profiles in the way they bring out the aroma. In “Emma,” I particularly appreciate the racy sour cherry and berry fruitiness, and in “Paul,” the floral, caramel, and sweet plummy character”
“Both chocolate varieties are world-class in terms of depth of flavor, complexity, and roasting technique—regardless of the flavors that emerge, which ultimately are a matter of individual taste. Objectively speaking, both products demonstrate excellent craftsmanship.”
lees de beoordeling hier. (Duitstalig maar makeklijk door je browser te vertalen)
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen