Heinde & Verre – Colombia Puur 70% Two Roasts

7.95

Colombia Two Roasts van Heinde & Verre. Proef de invloed van verschillende roostering van de cacao in een ‘Paul roast‘ en een ‘Emma roast

Speciaal gemaakt voor ons 10 jarig jubileum. Pure chocolade met cacao van Finca el Jardin in Colombia. 

De verpakking bevat 2 repen die identiek zijn op de roostering na, de een is lang op lagere temperatuur geroosterd, de ander kort op hoge temperatuur.

 

Op voorraad

Artikelnummer: HVJUBI Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Ook de geweldige chocolademakers van Heinde & Verre uit Rotterdam hebben iets héél speciaals voor ons jubileum gemaakt.

Heinde & Verre is bekend (en beroemd) om hun chocolades, en zeker ook om hun aanpak van het roosteren van cacao, waarbij ze vaak een ‘multiroast‘ toepassen oftewel de cacao op meerdere manieren roosteren en dan samenvoegen voor een mooie balans. In deze reep hebben ze dat net anders gedaan, waardoor je prachtig het verschil in roostering kan proeven. Ze hebben voor ons namelijk dezelfde cacao (een fijne cacao uit Colombia) op meerdere manieren geroosterd waarbij we beiden onze favoriet konden kiezen.

Zo zijn er een ‘Paul Roast‘ en een ‘Emma Roast‘, de een kort op hogere temperatuur gebrand en de ander langer op lagere temperatuur. Aangezien de chocolades verder helemaal identiek zijn kun je zo prachtig proeven wat voor verschil de soort van roostering maakt voor de smaak.

Een hele eer dat Heinde & Verre voor ons 10 jarig bestaan een speciale reep heeft gemaakt!

Gemaakt met prachtige fruitige cacao uit de Meta-regio in Colombia. Van de cacaoboeren van Finca el Jardin komt een mooi fruitige cacao, waar in deze reep prachtig te proeven is wat voor verschil het maakt als je de cacao in de oven verschillend behandeld, waarbij de tijd en de temperatuur de twee variabelen zijn, en een heel duidelijk verschil maken.

Als je deze repen proeft heb je ongetwijfeld snel een favoriet. Dan kan het logisch zijn om al snel te denken: oh deze vind ik lekkerder, en deze niet/minder. Maar we nodigen je graag uit om hier het proeven niet te laten stoppen. Pak beide repen er opnieuw bij, en ontdek…wat is nou dat verschil. Wat trekt me aan in deze reep, en minder in die. Dan kan het zomaar dat na een paar keer proeven je mening over de repen heel wat genuanceerder ligt. En dan ontdek je niet alleen wat de roostering van de cacao voor verschil maakt, maar ben je ook bezig met de pracht van het chocolade proeven te ontdekken, en verder te ontwikkelen.

Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter.

Inhoud 70 gram. In de verpakking zitten 2 los verpakte repen van 35 gram. 

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam.Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven.Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Heinde & Verre – Colombia Puur 70% Two Roasts” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.