Beschrijving
Uit de ‘Dutch Original’ serie van Heinde & Verre, de bean to bar chocolademakers uit Rotterdam.
Waar ze – uiteraard zouden we haast zeggen – ook mooie origine chocolade maken, specifiek cacao uit één gebied, gaat het voor de Dutch Original om iets anders: de kunst van het blenden. Het samen mengen van meerdere soorten cacao met hun eigen smaakprofiel waarbij de smaken elkaar versterken en er een – hopelijk – harmonieus geheel ontstaat, dat de smaak van de losse cacaosoorten kan ontstijgen.
In dit geval een melkchocolade met 52% cacao, en net als bij de Dutch Original Puur & Dutch Original Vegan varianten gemaakt met cacao uit Peru, Bali & Dominicaanse Republiek.
Omschrijving van de makers: “De romige en stevige Nederlandse kwaliteitskoemelk haalt het beste uit deze blend van biologisch gecertificeerde cacao uit Indonesië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze reep is gemaakt om de zintuigen op een evenwichtige en geruststellende manier te prikkelen. Als je er zorgvuldig van geniet, kun je een breed scala aan smaken en aroma’s ontdekken.”
Smaakomschrijving van de makers: “Een volle, zachte en romige reep die makkelijk smelt die hints van bloemen en kruiden vrijgeeft. De mix van kwaliteitsmelk en cacao met een fijne smaak zorgt voor een natuurlijke zoute bite met een vleugje karamel, koffie en walnoten.”
Ingrediënten: cacao, cacaoboter (samen 52%), melk, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie: bevat melk.
Gewicht 70 gram (2×35).
Awards: bekroond met goud bij Academy of Chocolate 2022
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen