Beschrijving
De chocolademakers van Heinde & Verre hebben weer iets speciaals gevonden: in Nederland verbouwde vanille!
Ze verkregen deze bijzondere vanille, de eerste ooit in Nederland verbouwd, van een proefproject van de universiteit Wageningen.
Ze schrijven er over:
“First Dutch Grown Vanilla Bean Milk reep 53%
Proef als eerste Dutch Vanilla in een chocoladereep.
Uit de Nederlandse kas ‘tropen’ van Wageningen University & Research centre (WUR) mochten we vanille gebruiken die in Nederland is geteeld, geoogst en gefermenteerd. Wanneer de vanille onder ideale omstandigheden wordt gekweekt en gefermenteerd, krijgt de vanille zijn specifieke kruidigheid en diep aanhoudende vanillearoma. Het inspireerde ons om een echte over-the-top-done-right klassieke melkreep te maken.
De perfecte cacaomatch voor de Dutch Vanilla vonden we op het Caraïbische ‘kruideneiland’ Grenada. Op de plantage van het landgoed L’Esterre verbouwt de Ramdhanny-familie biologische Trinitario-cacao die rijke, complexe kruidige tonen biedt die dienen als een perfecte balans met de Nederlandse vanille. Voeg een scheutje romige Hollandse koemelk toe aan de mix en je hebt een diep pittige melkreep die onweerstaanbaar is voor alle melkbarliefhebbers. Voor ons is dit de volwassen verfijnde versie van onze favoriete chocolade uit de kindertijd, gegoten in een reep. Dutch Vanilla van Wageningen University is niet te koop dus dit is je enige kans om deze unieke ervaring mee te maken.”
En inderdaad – we sluiten ons helemaal aan bij de omschrijving van een over-de-top-done-right-klassieke melkchocolade. Het is echt melkchocolade zoals je melkchocolade kent, maar dan natuurlijk wel goed uitgevoerd, met cacao uit Grenada én met de speciale extra van de eerste ooit in Nederland verbouwde vanille.
En het mooiste is… de eerste batch is op, maar
Smaaknotitie van de makers: “Rijke, zoete en kruidige vanilletonen, ondersteund door kruidige en bloemige tonen van de Grenada-cacao, met een vleugje banaan op de achtergrond. De melk voegt karamel en room toe.”
Ingrediënten: cacao en cacaoboter (53%), melk, vanille, zonnebloemlecithine.
Alergienotitie: bevat melk.
Inhoud 70 gram (2×35)
Ook leuk: op deze pagina kun je wat meer leren over de bij de WUR verbouwde vanille. Meer over L’esterre – waar de cacao verbouwd wordt – lezen kan hier.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen