Beschrijving
Waar Heinde & Verre om gaat – ook in de naam – is het samensmelten van ingrediënten van ver & dichtbij. Prachtige cacaosoorten samen met Nederlandse melk & bietsuiker voor de melkchocolades. Mooi om dan te zien dat hun eerste reep met smaaktoevoeging een zeer gepaste is: een toevoeging die én heel Nederlands is, maar ook juist ook het ‘verre’ benadrukt: een specerijenmix gebaseerd op speculaas, inderdaad het voor ons zo bekende koekje dat echter buiten Nederland, België en een stukje Duitsland weinig bekendheid geniet. Tenminste, tenzij men het kent als een ‘famous dutch delicacy’.
Voor de speculaaskruiden heeft Heinde & Verre uiteraard niet zomaar even een willekeurige mix gepakt maar werd met zorg een selectie gemaakt die mooi past bij de cacao (een blend van cacao uit Indonesië, Dominicaanse Republiek en Peru) en de melk.
Bevat: kaneel, gember, nootsmuskaat, kardemom, kruidnagel, witte peper & koriander.
De makers zeggen er verder over: “De originele Nederlandse chocoladetraditie staat bekend om de kunst van het blenden van premium cacao. Nu verrijkt met de bekende Nederlandse Speculaas koekjessmaak en melk. Het zomaar toevoegen van een generieke speculaaskruidenmix aan chocolade zorgt niet voor een evenwichtig smakenpalet. Voor dit typische winterproduct gingen we terug naar elk van de individuele kruiden in de klassieke speculaasmix om de specifieke smaakrol ervan in het beroemde koekje te ontdekken. Er werd een nieuwe mix gevonden en het recept voor speculaaskruiden werd opnieuw ontworpen voor deze chocolade. De smaken van de kruiden worden mooi geïntegreerd door ze 90 uur samen met cacao te vermalen.”
Hoe smaakt dat? Simpel. Maak de verpakking open en de geur komt je tegemoet. Je raakt bedwelmd door de zoetige kruidige speculaasgeur. Neem en hapje en je raakt gelijk verslaafd, aan de geur en de smaak – heel prettig – en het zou ons niets verbazen als deze mix allerlei positieve eigenschappen heeft voor je gemoed, je geest, je ontspanning – want een hapje van deze reep krijgen wij in ieder geval een heerlijk loom gevoel, en kunnen alleen nog achterover zakken op de bank, het dekentje nog eens wat optrekken, en lekker nog een hapje nemen, en nog een, en nog een.
Ingrediënten: cacao en cacaoboter, suiker, melk, speculaaskruiden, zonnebloemlecithine.
Allergenen: bevat melk.
Gewicht 70 gram. Koel en droog bewaren.
Anne –
Nostalgisch ! Doet denken aan Sinterklaastijd, aan Holland, aan thuis, aan vroeger, aan de koekjestrommel en de geur van koekjes bakken. Erg smakelijke zachte chocolade en hele goeie combinatie met de speculaaskruiden ! Aanrader en favoriet !