Beschrijving
Een melkchocolade zonder (koe)melk. Mylk, zoals ze het dan maar noemen.
Er zijn meer makers die lekkere pogingen wagen. Met amandel, met soja of met kokos bijvoorbeeld.
Bij Heinde & Verre houden ze zelf wel van de smaak van melk en dat stimuleerde ze juist om ook voor de vegan melkchocolade een paar stapjes extra te doen.
Er is voor gekozen niet zomaar met één alternatieve melk te werken zoals meestal maar met een uitgekiende balans te proberen in alles een benadering te maken van de smaak en textuur van melk en zo te zorgen dat ook wie vegan of lactose intolerant is echt niets hoeft te missen.
Om te oordelen of dat zo is moet je toch echt zelf proeven – maar wij geven alvast een positief ‘stemadvies’ mee. De smaak van chocolades met bijvoorbeeld soja is nogal wennen – omdat soja nou eenmaal een vrij sterke smaak heeft en als je die niet gewoon bent is het al helemaal heftig. Ook kokos heeft zo z’n liefhebbers maar ook mensen die zeggen ‘mwah’. Amandel vinden we zelfs misschien wel de meest succesvolle toevoeging in vegan chocolade (en kaas) maar wat Heinde & Verre hier doet bevalt ons ook wel, met een mix van maar liefst zeven (natuurlijke) extra’s zorgen dat er een smaakvol geheel ontstaat.
Ze zeggen er zelf over: “Dit is geen gewone veganistische mylk-chocolade. Heinde & Verre heeft een eigen veganistisch melkalternatief ontwikkeld om een unieke rijke en romige chocoladereep te creëren: Vegan Noble Bali. Het werpt een nieuw licht op de typische Indonesische chocoladesmaak die aanwezig is in onze heerlijke Bali cacao. Er zijn tonen van kruiden, fruit, bloemen, karamel en kokos. Op basis van een mix van alle natuurlijke ingrediënten is het niet alleen een geweldig – compromisloos – melkalternatief, het is ook vrij van noten, gluten, lactose en soja.
Proefnotities: tonen van kruiden, wit fruit, bloemen, karamel en kokos kunnen worden ontdekt.”
Gemaakt met Nederlandse bietsuiker – bewuste keuze, ook voor de smaak, en cacao uit Bali. Heinde & Verre laat de cacao voor het tempereren lange tijd rijpen, en dit heeft veel invloed op de smaak.
Ingrediënten: cacao en cacaoboter, suiker. haver, kokos, banaan, rijst, calcium, zonnebloemlecithine, zout.
Allergienotitie: Vrij van noten, lactose, soja en gluten.
Marike –
Heeeeerlijke chocolade, ook echt de beste vegan variant die ik tot nu toe heb gehad! (die met alleen sojamelk bijv. kon mij niet bekoren)
Paulien –
Vol en heerlijk romig… genieten van echte chocolade zónder zuivel
Jammer alleen dat deze zo duur is
Paulien –
Lekkere chocolade met volle smaak… inderdaad vrij duur