Heinde & Verre – Papua Puur 71%

7.95

Wilde & Pure Papua – een prachtige pure creatie van Heinde & Verre

Veel verschillende smaaktonen die samen toch een mooie balans vormen, gemaakt van cacao uit West-Papua.

Op voorraad

Artikelnummer: HVPAPUA Categorie: Tag:

Beschrijving

Mooie pure chocolade van Heinde & Verre, de Wild & Pure Papua. Daarbij slaat het wilde vast ook op de smaaktonen die best wat verschillende richtingen op gaan. Maar, en dat is het mooie, het geheel is alsnog een mooie balans. Een reep om veel in te ontdekken, en met plezier van te genieten.

De cacao is afkomstig uit West-Papua, over de cacao herkomst schrijven de makers:

“Coöperatie Ebier Suth Cokran, wat ‘Eenheid om te ontstaan’ betekent, werd opgericht in 2017. De boeren bieden werk aan 200 lokale bewoners en werken samen op het landgoed van 200 hectare in een duurzaam agroforestrysysteem.

De cacao wordt verbouwd in de omgeving van het dorp Ransiki in West-Papoea, Indonesië. Gelegen nabij de bufferzone van het Arfak-gebergte, waar ook de onlangs ontdekte Volgelkop Superb Bird of Paradise leeft. De lokale overheid heeft West-Papoea uitgeroepen tot de eerste beschermde provincie van Indonesië om gezonde ecosystemen te beschermen en duurzame banen te ontwikkelen, inclusief de erkenning van de rechten van de inheemse bevolking.

De cacaobonen zijn hybriden tussen forasteros en trinitarios die zich hebben aangepast aan de wilde regenwoudomstandigheden van dit ruige gebied. Na de oogst worden de bonen 6 dagen gefermenteerd in een centraal fermentatiestation bij de coöperatie, drie fasen van elk 48 uur. Vervolgens wordt de cacao nog eens 5 tot 7 dagen gedroogd in de open lucht in indirect zonlicht.”

Smaaktonen omschreven door de makers: Noten van jasmijnbloemen, olijven, noten, zoethout en verse passievrucht weerspiegelen het unieke karakter van deze mysterieuze oorsprong.

Ingrediënten: cacao en cacaoboter, suiker.

Inhoud 70 gram. Koel en droog bewaren.

Allergienotitie van de makers: vrij van allergenen.

Ook nog leuk – de Chocolate Hunter schreef een mooie recensie en gaf de chocolade 92 van 100 als score. Een deel van de conclusie: “zoete, kerstachtige peperkoek-, pruimenjam- en koekjeskarakter, dat wordt ondersteund door een harmonieuze kruidigheid en karamelmouteigenschappen – ingebed in een diepe chocolade, licht plantaardige basistoon met accenten van olijfolie, room, druiven en kruiden.De brandmethode is smaakvol en harmonieus met een goed uitgebalanceerd resultaat, omdat het enerzijds een sterk medium karakter heeft, maar anderzijds geen negatieve tekenen van te veel branden. In de afdronk laat de chocolade alleen een zachte bitterheid en milde adstringerende eigenschappen achter.” – lees de hele beoordeling hier (Duitstalig). 

Extra informatie

Herkomst Cacao

Gewicht

70 gram

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam.Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven.Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Alleen beoordelingen in het Nederlands (0) laten zien

Wees de eerste om “Heinde & Verre – Papua Puur 71%” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.