Beschrijving
Mooie pure chocolade van Heinde & Verre, de Wild & Pure Papua. Daarbij slaat het wilde vast ook op de smaaktonen die best wat verschillende richtingen op gaan. Maar, en dat is het mooie, het geheel is alsnog een mooie balans. Een reep om veel in te ontdekken, en met plezier van te genieten.
De cacao is afkomstig uit West-Papua, over de cacao herkomst schrijven de makers:
“Coöperatie Ebier Suth Cokran, wat ‘Eenheid om te ontstaan’ betekent, werd opgericht in 2017. De boeren bieden werk aan 200 lokale bewoners en werken samen op het landgoed van 200 hectare in een duurzaam agroforestrysysteem.
De cacao wordt verbouwd in de omgeving van het dorp Ransiki in West-Papoea, Indonesië. Gelegen nabij de bufferzone van het Arfak-gebergte, waar ook de onlangs ontdekte Volgelkop Superb Bird of Paradise leeft. De lokale overheid heeft West-Papoea uitgeroepen tot de eerste beschermde provincie van Indonesië om gezonde ecosystemen te beschermen en duurzame banen te ontwikkelen, inclusief de erkenning van de rechten van de inheemse bevolking.
De cacaobonen zijn hybriden tussen forasteros en trinitarios die zich hebben aangepast aan de wilde regenwoudomstandigheden van dit ruige gebied. Na de oogst worden de bonen 6 dagen gefermenteerd in een centraal fermentatiestation bij de coöperatie, drie fasen van elk 48 uur. Vervolgens wordt de cacao nog eens 5 tot 7 dagen gedroogd in de open lucht in indirect zonlicht.”
Smaaktonen omschreven door de makers: Noten van jasmijnbloemen, olijven, noten, zoethout en verse passievrucht weerspiegelen het unieke karakter van deze mysterieuze oorsprong.
Ingrediënten: cacao en cacaoboter, suiker.
Inhoud 70 gram. Koel en droog bewaren.
Allergienotitie van de makers: vrij van allergenen.
Ook nog leuk – de Chocolate Hunter schreef een mooie recensie en gaf de chocolade 92 van 100 als score. Een deel van de conclusie: “zoete, kerstachtige peperkoek-, pruimenjam- en koekjeskarakter, dat wordt ondersteund door een harmonieuze kruidigheid en karamelmouteigenschappen – ingebed in een diepe chocolade, licht plantaardige basistoon met accenten van olijfolie, room, druiven en kruiden.De brandmethode is smaakvol en harmonieus met een goed uitgebalanceerd resultaat, omdat het enerzijds een sterk medium karakter heeft, maar anderzijds geen negatieve tekenen van te veel branden. In de afdronk laat de chocolade alleen een zachte bitterheid en milde adstringerende eigenschappen achter.” – lees de hele beoordeling hier (Duitstalig).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen