Beschrijving
Fijne pure Piura chocolade van Heinde & Verre van de ‘Gran Nativo Blanco’ cacao uit Peru.
Smaaknotitie van de makers: Jong rood fruit, passievrucht, zachte notigheid, lange en elegante afdronk met een vleugje koffie en citrus.
Een van de leuke dingen van de makers van Heinde & Verre: ze roosteren de cacao niet zomaar. Voor deze chocolade gebruiken ze bijvoorbeeld twee roosterprofielen. Een deel van de cacao wordt dan op een de ene temperatuur geroosterd voor een bepaalde tijd en een ander deel van dezelfde cacao gaat op een andere temperatuur en tijd. De cacao wordt na de oven natuurlijk weer samen gebracht om te malen en met wat suiker tot chocolade te maken. Het idee is dat zo er nog meer de mooie smaakdiversiteit van de cacao te proeven blijft.
Zoals de makers zeggen:“Voor deze reep hebben we twee verschillende brandprofielen gebruikt. De eerste benadrukt tonen van vers jong fruit. De tweede branding brengt mooie, zachte tonen van noten en koffie naar voren.”
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
71% cacao. Allergienotitie van de makers: Geen allergenen opgegeven.
Awards: bekroond met zilver bij Academy of Chocolate 2022
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.