Heinde & Verre – Piura Peru Puur 71%

6.50

Pure chocolae (71%) van de Piura Blanco cacao van de Norandino coöperatie in de Piura vallei in Peru.

Smaaknotitie van de makers: jong rood fruit, passievrucht, zachte notigheid, lange en elegante nasmaak met een vleugje koffie en citrus.

Op voorraad

Artikelnummer: HVPIUR2 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Fijne pure Piura chocolade van Heinde & Verre van de ‘Gran Nativo Blanco’ cacao uit Peru.

Smaaknotitie van de makers: Jong rood fruit, passievrucht, zachte notigheid, lange en elegante afdronk met een vleugje koffie en citrus.

Een van de leuke dingen van de makers van Heinde & Verre: ze roosteren de cacao niet zomaar. Voor deze chocolade gebruiken ze bijvoorbeeld twee roosterprofielen. Een deel van de cacao wordt dan op een de ene temperatuur geroosterd voor een bepaalde tijd en een ander deel van dezelfde cacao gaat op een andere temperatuur en tijd. De cacao wordt na de oven natuurlijk weer samen gebracht om te malen en met wat suiker tot chocolade te maken. Het idee is dat zo er nog meer de mooie smaakdiversiteit van de cacao te proeven blijft.

Zoals de makers zeggen:“Voor deze reep hebben we twee verschillende brandprofielen gebruikt. De eerste benadrukt tonen van vers jong fruit. De tweede branding brengt mooie, zachte tonen van noten en koffie naar voren.”

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.

71% cacao. Allergienotitie van de makers: Geen allergenen opgegeven.

Awards: bekroond met zilver bij Academy of Chocolate 2022

Extra informatie

Herkomst Cacao

Gewicht

70 gram

Cacao percentage

71%

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam. Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven. Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Heinde & Verre – Piura Peru Puur 71%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.