Heinde & Verre – Smooth Piura Melkchocolade 61%

6.95

Melkchocolade met hoog cacaopercentage van Heinde & Verre.

Met Piura Blanco cacao uit Peru – en niet weinig ook – 61% cacao.

Uitverkocht

Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.
Artikelnummer: HVSMOOTHPE1 Categorie: Tag:

Beschrijving

Een melkchocolade, maar dan wel met een hoog percentage cacao (61%). Zo proef je meer van waar chocolade eigenlijk natuurlijk om gaat… de cacao!

De smaak wordt verder afgemaakt met romige (Nederlandse) koemelk, en (Nederlandse) bietsuiker.

Smaaknotitie van de makers: “Geniet van een levendige, smeuïge donkere melkreep gemaakt van de zeldzame Peruviaanse Piura Blanco-cacaoboon. Complexe smaken afgetopt met een scheutje romige Hollandse koemelk.

Smaaktonen: “Karamel, gekonfijt fruit, noten en een vleugje tropische kruiden in de afdronk”

Onze eigen smaakervaring als Chocoladeverkopers bij het aanbreken van een van de repen bij het online zetten: de geur erg prettig kruidig (speculaaskruiden), de smaak zeker complex al vinden we persoonlijk de Piura cacao zoals vaker ietwat lastig bij melkchocolade met het zuurtje dat onvermijdelijk opkomt na enige tijd en redelijk volhoudend is. De hierboven genoemde tropische kruidigheid in het einde zou bij ons proeven ook richting herbaal/medicinaal kunnen gaan, misschien ook licht metalig. Kortom..niet de meest zachte subtiele smaakervaring, wel weer een interessante. Het proeven was in de avond, na uitgebreid eten en gaan we op nuchtere maag zeker nog eens overdoen. Een dagje later: gelijk maar weer een nieuw stukje. De chocolade heeft even kunnen ‘luchten’ en wij zelf ook – en dat doet de smaak zeker goed – de ervaring is dit keer in alles net een heel klein tikkeltje subtieler waardoor wij de balans gelijk al meer weten te waarderen!

Sowieso een mooie chocolade voor melkchocoladefans die eens wat heel anders willen, meer cacao, en andere melkpoeder dan gebruikelijk in de supermarkt. Zoals het gelukkig vrijwel altijd is bij craft chocolate van de kleine makers wordt er geen massaproduct gemaakt maar worden er zorgvuldige afwegingen gemaakt voor de ingrediënten. Bij Heinde & Verre gaat het dan niet alleen om de single origin cacao van specifieke herkomst maar ook om de melk en de suiker, in dit geval bietensuiker.

Herkomst van de cacao: Norandino, Peru.

“Norandino is een landbouwcoöperatie, gericht op lokale Peruaanse producten zoals koffie en cacao. Ze streven ernaar om de sociale, economische en ecologische verantwoordelijkheid in al hun producten en processen te verbeteren. Het productiegebied omvat de kust, de bergen en de jungle van Noord-Peru, in de departementen Piura, Tumbes, Amazonas, Cajamarca, Lambayeque en San Martín. De cacaobonen zijn afkomstig uit de dorpen Palmas, Puerta Palache en Las Lomas in de San Lorenzo-vallei. Een deel van de grotere Piura Vally Peru. Het terroir kan worden omschreven als droog bos met slechts een paar maanden regen per jaar. De cacaobomen worden gevoed met water uit het Andesgebergte. Bij Norandino fermenteren de boeren de bonen tussen de 6 en 8 dagen in houten kisten. Na de fermentatie worden de bonen in de zon gedroogd en verpakt om naar Nederland te worden verscheept.

Ingrediënten: cacao, suiker, melk, cacaoboter, zonnebloemlecithine.

Allergienotitie: bevat melk (lactose)

Inhoud 70 gram.

Awards: zilver bij Academy of Chocolate 2022.

Extra informatie

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

Herkomst Cacao

Cacao percentage

62%

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam.Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven.Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Heinde & Verre – Smooth Piura Melkchocolade 61%” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.