Beschrijving
Eind vorig jaar mochten we voor ons 10 jarig bestaan al een prachtige ‘duo Roast’ reep presenteren van Heinde & Verre. Speciaal voor ons gemaakt in ons eigen ‘Paul roast’ en ‘Emma roast’. De een langer op lagere temperatuur gebrand, de ander hogere temperatuur en korter. Een prachtige creatie, we zijn erg trots ons jubileum met zoiets moois te kunnen vieren. En heel erg leuk om het verschil te proeven en te laten proeven.
Maar Heinde & Verre staat er natuurlijk om bekend dat ze een ‘split roast’ toepassen. Oftewel – ze roosteren zoals hierboven geschetst een deel korter en hogere temperatuur, een deel langer en lagere temperatuur. En die cacao voegen ze dan samen, en dát wordt de uiteindelijke chocolade. Zo krijg je eigenlijk het beste van beide werelden. Twee keer dezelfde cacao, maar twee keer een verschillende branding, voor nog meer harmonie, en fijne samenkomende smaaktonen.
De cacao van Finca el Jardin is fruitig, en de cacao is prachtig licht van kleur. Maar de smaaktonen gaan in verschillende richtingen – van de ene roast meer wat scherper zuur met kruidigheid, en de ander meer zacht fruitig en lichte karamel tonen. Tesamen omschreven door de makers als: Refreshing layers of cranberry bright acidity, light spicy caramel chocolate, red fruit and nuts.
Ingrediënten: cacao, bietsuiker, cacaoboter.
Inhoud 70 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen