Beschrijving
Anzac, oftewel het Australian and New Zealand Army Corps. Huh? Ja, daar is dit koekje naar genoemd. Gemaakt met haver en kokos, en naar het verhaal wil in de eerste wereldoorlog door het thuisfront naar soldaten gestuurd. Om te zorgen dat ze lekker lang houdbaar waren een koekje zonder ei, in plaats daarvan met golden syrup.
Enfin, het koekje bleef verbonden met australië en nieuw zeeland en in deze melkchocolade (53%) cacao proef je goed wat de essentie ervan is. De structuur van fijne kokosstukjes met de haver en de golden syrup (lichte gekarameliseerde suikerstroop) maakt dat je een mooi geheel hebt waarin zout en zoet samenkomen, en voor liefhebbers van een lekker haverkoekje en lekkere kokos een grote traktatie.
En natuurlijk ook mooi om van deze Nieuw Zeelandse maker Hogarth (die allerlei heerlijks maakt in verschillende soorten) een chocoladereep te proeven die bij de lokale tradities aansluit.
Ingrediënten: cacao (cacaobonen, cacaoboter), suiker, bruine suiker, haver, afgeroomd melkpoeder, gedroogde kokos, geklaarde boter, zout, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de maker: bevat melk. Kan sporen van noten bevatten.
Inhoud 70 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen