Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.

Hogarth Porcelana 68%

12.95

Karl Hogarth deed veel moeite om een kleine hoeveelheid Porcelana cacao uit Venezuela over te laten komen. Hij maakte er deze speciale chocolade van. Liet deze nog een jaar rijpen voor extra verfijning. En nu… kun je proeven!

Zachte verfijnde chocolade met delicate florale smaaktonen.

Slechts 1 resterend op voorraad

Artikelnummer: HOPCL1 Categorie: Tag:

Beschrijving

Karl Hogarth liet een aantal zakken Porcelana cacao uit Venezuela overkomen en maakte er deze chocolade van.

Met zorg bereid, na het lichte roosteren en malen heeft de chocolade nog een jaar gerijpt. Voor nog minder bitter & zuur, en meer verfijning.

Hogarth zegt er over: écht een speciale cacao, die je minstens één keer moet ervaren.

De cacao groeit in Sorotaima, ten zuide van het Maracaibo meer in Venezuela. Porcelana staat bekend als een van de meest verfijnde (en zeldzaamste) cacaos ter wereld. Gezien de politieke situatie uit Venezuela is de cacao export de laatste jaren zeer mondjesmaat, terwijl er wel de meest fantastische cacao vandaan komt.

Natuurlijk wegen de persoonlijke drama’s absoluut niet op tegen of wij nu wel of niet van de beste cacao kunnen genieten, niettemin is het voor iedereen, Venezuelanen en de rest van de wereld, toch mooi als er wat van deze zeldzame (en goed betaalde) cacao de werel12.d over gaat. Naast heel veel anders mag men in Venezuela namelijk echt wel trots zijn met hun speciale cacao variëteiten en het in stand houden en verspreiden daarvan.

Ingrediënten: cacao 68%, rietsuiker, cacaoboter.

Allergienotitie: kan sporen van melk en noten bevatten. Vegan.

Gemaakt in Nelson, Nieuw Zeeland.

Hogarth zegt verder: ”

Toen het Spaans deze gewaardeerde bonen voor het eerst vond, noemden ze ze “Porcelana” (porselein) vanwege de zuivere witte kleur van de boon wanneer ze vers opengesneden waren. Porcelana wordt alleen gevonden op afgelegen plaatsen in het zuiden van het Maracaibo-meer, Venezuela, met deze bonen uit Sorotaima. Het is een criollo, die op zichzelf een zeldzame cacaofamilie is, die niet op grote schaal wordt geteeld vanwege zijn broosheid en lage opbrengst, en onder de criollo bevindt zich de Porcelana, de zeldzaamste van de zeldzame.

De boerderij waar we deze cacao hebben gekocht, produceert slechts ongeveer 400 kg per jaar. De cacao wordt gekweekt op 645 meter hoogte met koffie en guave in de buurt. We zijn erin geslaagd om twee kostbare zakken te kopen die speciaal van Miami naar Nelson zijn overgevlogen. Nadat het testen was voltooid, maakten we er allemaal een 68% chocolade van, die 12 maanden werd bewaard en gerijpt. De langdurige veroudering heeft alle bitterheid en zuurgraad tot nul gereduceerd en heeft ons een fijne delicate chocolade opgeleverd die licht bloemig en fruitig, licht kruidig ​​en mintachtig is.

Echt een speciale chocolade die minstens één keer moet worden ervaren, en met een schoon gehemelte, zodat u de subtiliteit van deze uitzonderlijke cacao kunt waarderen. We hebben ongeveer 1200 repen gemaakt, dus het is strikt een beperkte editie.”

Maker

Hogarth

Extra informatie

Herkomst Cacao

Cacao percentage

68%

Gewicht

70 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hogarth Porcelana 68%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items