Beschrijving
De wortel van de Sarsaparilla / Smilax Ornata plant werd traditioneel door Native Americans gebruikt als medicijn, en een tonic drank met dezelfde naam…Lees daar hier meer over. Daarop is deze chocolade dan ook geïnspireerd, met sarsaparilla wortel maar ook andere toevoegingen vanuit deze drank.
In deze chocolade een combinatie van deze Sarsapirilla samen met zoethoutwortel, gember en sinaasappel. Er in en als stukjes op de chocolade (68% puur).
Het geheel is echt vrij uniek van smaak, kruidig, herbaal, medicinaal, iets bitter, zuur fruitig. Een wonderlijke en spannende mix van smaaksensaties die zeer lang blijft hangen.
Ingrediënten: cacao 68% (cacaobonen, cacaoboter), rietsuiker, sarsaprailla wortel, zoethoutwortel, gember wortel, sinaasappel olie, gekarameliseerde sinaasappel (sinaasappelschil, glucosesuiker, citroenzuur, conserveringsmiddel E220)
Allergienotitie van de makers: kan sporen bevatten van melk en noten.
Anneke –
Heel bijzondere smaak, heeft iets rokerigs. Door de combinatie met gember en sinaasappel had ik meer citrussmaak verwacht. Ik vind het niet ‘medicinaal’ smaken (dat etiket associeer ik met jodium, pleisters, bitter etc.). Een pluspuntje van Hogarth vind ik ook de prachtige mal. Echt leuk om kado te geven.
Kelly –
Deze reep is niet helemaal mijn ding. Het heeft iets bitters, medicinaals, al is t nog best wel zoet (33,6gr suikers/100). Ik proef sinaasappel en zoethout. Ik zou nog steeds niet kunnen zeggen hoe Sarsaparilla smaakt: ik heb het nooit puur op, dus lastig te onderscheiden van de rest. Er zitten wat stukjes sinaasappel in, maar echt heel weinig, deze smaken extra bitter. Ik geef het alsnog 3 sterren, want misschien is het gewoon niet zo mijn ding. Ik heb vaker een combi met zoethout niet lekker gevonden (popcorn met zoethout, jak) en sinaasappel in chocola ben ik ook niet altijd kapot van, dan moet het echt meer fris en zuur dan bitter zijn.
PS: ik proef echt niks rokerigs erin.