Hoja Verde
Hoja Verde maakt biologische chocolades uit de provincie Esmaraldas in Ecuador.
Hoja Verde (‘Groen Blad’) begon oorspronkelijk als een bedrijf dat rozen kweekt – om te exporteren naar Europa en Rusland. Van rozen is het (met het oog op valentijn) niet een zó’n grote stap naar chocolade – en zo begon het bedrijf zelf ter plaatse chocolades te maken.
Met de kenmerkend bloemige en mooie smaak van de Ecuadoriaanse Arriba cacao. Meer lezen over het merk kan bij Ecuador’s Fine Taste. De chocolade is biologisch gecertificeerd.
Mooie en harmonieuze chocolades vol smaak – zeker ook toegankelijk. Daarmee niet de meeste complexe repen maar een mooi voorbeeld van en goede kennismaking met chocolade uit Ecuador.
We hebben in ons assortiment de pure chocoladerepen van 66%, 72%, 80% en 100%. We kunnen gerust verklappen dat de 100% veruit het meest populair is. Wij zelf als fans van ‘een beetje puur’ kiezen toch eerder voor de 72%.
Bewaren