Beschrijving
Van de witte ‘porcelana’ criollo cacao. Uit Zulia, Venezuela. Een prachtige reep van Idilio.
Smaak
Smaaknotitie Idilio: een cascade van intens citrusfruit, framboos gevolgd door kruidige aroma’s en een lange notige nasmaak.
Ingrediënten
Cacaomassa 74%, Cacaoboter, Rietsuiker.
Allergie-aanwijzing: Kan sporen van noten en melk bevatten.
Omschrijving van Idilio: De koningin van de cacao variëteiten, de extreem zeldzame en edele Porcelana, is de puurste bekende criollo variëteit. Haar aromatische rijkdom is onvergelijkbaar harmonieus. Onze Porcelana is onder wetenschappelijke supervisie geoogst in de laatste bekende groeigebieden aan de voet van de Andes, voorzichtig gefermenteerd en gedroogd in de zon.
Esme –
De smaak is geweldig, lekker romig met een beetje walnoot en hazelnoot en ook wat kaneel met koffie. De koffie overheerst niet, maar blijft wel lang als onderdeel van de zachte, romige nasmaak. Voor zo’n best donkere chocola zit er verrassend genoeg geen zure smaak in en dat vind ik bij deze reep echt een groot genoegen.
Giovanni Piacentini –
Moving my first steps in chocolate and this broke my brain
It’s going to be the taste of my next first kiss