Int. Chocolate Awards 2017 World

In de wereldwijde finale worden de winnaars van de voorrondes uit de verschillende werelddelen opnieuw beoordeeld.

Alle bij de halve finales (EU, Americas, etc) komen terug en worden opnieuw gekeurd. En opnieuw wordt gekeken…wie verdiend de allerhoogste eer, een bronzen, zilveren of gouden medaille bij de wereldfinale.

In theorie dus simpelweg de beste chocolades ter wereld. In de praktijk…komen absoluut geweldige chocolades bovendrijven en vertrouwen wij op deskundigheid van de ervaren jury maar blijft smaak ook persoonlijk, en blijven we dat graag benadrukken.

Daarbij komen soms winnaars bovendrijven die we elk jaar terugzien en waarop wij zelf een beetje uitgekeken raken. De medailleregen voor Friis Holm vinden wij zelf altijd wel leuk, er is een ander merk uit ons assortiment dat echter ook telkens tig medailles in de wacht sleept waarbij we soms denken…goh…we zouden zelf misschien hier en daar een medaille minder gegeven hebben. Dan mag u best weten dat we het over Pacari hebben.

Maargoed, dat hou je toch – we vinden het wel leuk u onze bedenkingen ook mee te geven. We weten dat dit niet gangbaar is, op een site die op ‘verkoop’ gericht is, maar zo zijn we nu eenmaal en daar moet u het maar mee doen.

Chocoladeverkoper Paul heeft overigens bij de EU halve finales ook als jurylid opgetreden. En dan is het echt wel mogelijk vrij objectief te jureren, onze ‘belangen’ als chocoladeverkopers vallen in het niet bij zo iets groots en moois als zo’n wedstrijd. We geloven dan ook dat geen van de juryleden met opzet bepaalde merken extra beloond. Maar aan de andere kant is het ook voor ons niet moeilijk de repen aan de gebruikte mal te herkennen, of aan de omschrijving die de juryleden krijgen. Als Paul een ‘70% Chilique Peru’ voorgeschoteld krijgt (zoals gebeurde) kon hij ook wel raden dat het de reep van Chocolate Tree betrof. Die hadden we toen overigens nog niet in ons assortiment, maar voor de juryleden die al veel langer meedraaien mag verondersteld worden dat heel veel repen wel bekend zijn, zeker als ze elk jaar opnieuw ingezonden worden. Nu verschillen chocolades jaar op jaar, dus het blijft interessant – maar zelf zouden we wel interesse hebben in een jurering van repen in identieke mal en met een nog algemenere omschrijving.

En wees niet bang na deze mitsen en maren… Echt geweldig mooie repen hoor!

Alle winnaars bekijken kan hier. Alle finalisten vind u hier. Winnaars uit ons assortiment bestellen kan..hieronder!

Alle 9 resultaten

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 44 reviews.

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.