Beschrijving
Wow, aparte en intrigerende combinatie…verrassend lekker, wat ons betreft.
Een donkere melkchocolade gevuld met een ganache van passievrucht caramel en tijm
Bij Zotter zeggen er verder over “Een geïnspireerd idee: deze pure melkchocolade met 60% cacaobestanddelen heeft een verrassend frisse en zure passievrucht met karamelchocolade en praliné-ganache, doordrenkt met een vleugje geurige tijmolie. Ingenieus!”
Ingrediënten: ruwe rietsuiker ° *, cacaoboter ° *, cacaomassa ° *, gekarameliseerde melkpoeder ° (magere melkpoeder °, suiker °), passievruchtconcentraat °, volle room melkpoeder °, rijststroop °, melk °, rietsuiker cognac °, MAGERE MELK POEDER °, AMANDELEN °, hele rietsuiker ° *, ZOET WEI POEDER °, emulgator: SOY LECITHIN °, zout, vanillepoeder °, kaneel °, tijmolie °, rozenblaadjes °, citroenpoeder ° (citroen sapconcentraat °, maïszetmeel °, suiker °)
Cacao (cacaomassa en cacaoboter): minimaal 60% in de pure melkchocolade °
Allergienotitie van de maker: kan sporen van alle types noten, pinda’s ei en sesam bevatten.
Natuurlijk biologisch & fair verhandeld. Bevat – een klein beetje – alcohol.
Malgorzata Kowalczyk –
Maracuja en thijm op een donkerblauwe verpakking, leuk.
Een dikke, golvende reep. Lichtbruin, glad.
De geur – lekker, zacht, naar donkerchocolade, een beetje fruitig maar niet zo intensief. Ik verwachtte thijm te ruiken. Ik ben verbaasd dat dit niet te ruiken is.
Chocolade is zacht. Ik ben niet echte fun van ingevulde chocolades.
Eerst heb ik alle laagjes apart geproefd. De smaak van chocolade – een beetje bitter, kruiden te proeven. Binnen – een beetje zuur en zoet, maracuja te proeven, fruitachtig, in nasmaak – een beetje pittig. Dan heb ik een stuk chocolade – alle laagjes tegelijk in mijn mond gedaan. Een beetje bitter, het lijkt naar Poolse pryanik (gingearbread met vulling), iets kruidachtigs eerst, dan fris, fruitig, en dan weer kruiden. Samen smaken die laagjes zacht. Lichtpittig en bitter in de nasmaak.