Zotter 75% Quinacho Peru Chocoladereep - Chocoladeverkopers
Aanbieding!

Zotter Peru 75% Quinacho

3.95 2.50

75% Peru Quinacho van Zotter. 70 gram.

Uitverkocht

SKU: ZT42 Categorieën: , Tags: ,

Zotter 75% pure origine chocolade ‘Peru Quinacho’, genoemd naar de boerencoöperatie waar de cacao vandaan komt: Progreso Cooperativa Agraria Cafetalera El Quinacho

Zotter omschrijft deze reep als volgt:

“Een donkere single origin chocolade met goede cacao uit het Zuiden van Peru. De cacao bonen uit Quinacho hebben de top 10 bereikt bij de ‘Cacao of Excellence’ awards van de Salon du Chocolat in Parijs.

De Quinacho cacao boon is zuur maar ook fruitig en heeft een sterke chocoladesmaak. De tonen van het terroir komen uit de prachtige Apurimac vallei, verlaten en ver van de moderne beschaving. We maken van deze hoge kwalioteit Quinacho cacaobonen een hoog-percentage chocolade die je pallet op een spannende reis meeneemt.

De Apurimac vallei is oogverblindend mooi, maar er cacao groeien is nogal een uitdaging. Biologisch verbouwen van cacao in deze regio is intens werk en er is specifieke know-how voor nodig. De dichtsbijzijnde grote stad is op een afstand van 12 uur per auto of boot. Toch maken de El Quinacho cacaoboeren – in totaal 560 families – een van de best mogelijke cacaos en verkopen het voor een eerlijke prijs, dat doen ze al sinds het oprichten van de coöperatie in 1970.”

Een 75% pure single origine chocoladereep uit de serie ‘Labooko’ van Zotter. Een hele reeks chocoladerepen van wit en melk tot heel erg puur.

Zoals altijd bij Zotter biologisch en fairtrade gecertificeerd.

Wat ons betreft logisch bij pure chocolades, maar Zotter noteert het ook maar even: deze chocolade is vegan.

Ingrediënten

75% cacao uit Peru, rietsuiker, cacaoboter. Biologisch en fairtrade. Concheertijd: 22 uur.

Allergienotitie: kan sporen van alle typen noten, pinda’s, melk, sesam en soja bevatten.

Over Zotter

Zotter, of zoals ze in het geheel heten ‘Zotter Schokoladen Manufaktur’ is een bedrijf geleid door Josef Zotter dat sinds 1999 in Oostenrijk bean to bar chocolades maakt.

Ze verwierven bekendheid met hun gevulde chocolade met zeer diverse en unieke vullingen. Sinds 2007 maken ze zelf ‘bean to bar’ hun chocolades. Daarmee maakt Zotter nu ook een hele reeks ‘Labooko’ chocolades, single origin chocoladerepen in puur, melk en wit.

Meer informatie over de maker? De Duitstalige Wikipedia heeft een uitgebreid artikel. Of neem een kijkje op de (engelstalige) website van Zotter.

Extra informatie

Biologisch

Ja

Herkomst Cacao

Peru

Cacao percentage

75%

Tot chocolade gemaakt in

Oostenrijk

Gewicht

70 gram

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.