Chocoladeverkopers

Krak 70% Mexico Triple Turned – 4 day ferment

6.95

3x gedraaid tijdens fermentatie van 4.5 dagen. Mexico 70%

Uitverkocht

Laat me weten wanneer deze chocolade weer voorradig komt
SKU: MS01 Categorie:

Beschrijving

Hoeveel invloed de fermentatie heeft op de smaak van de cacao…veel!

Niet te lang, niet te kort…daar begint het. En dan is er nog de hoeveelheid cacao, hoe vaak of goed de cacao ‘geroerd’ wordt, of de cacao in houten kratten of andersoortige materialen wordt gelegd. Waar bij sommige vergistingsprocessen (bier maken, brood) er veel gebruik wordt gemaakt van specifieke gisten, soms speciaal gegist, wordt bij cacao eigenlijk nooit iets toegevoegd..’wilde vergisting’ dus en men is nog druk aan het ontdekken welke precieze invloeden er zijn, aan het experimenteren met fermentatie technieken, die ook weer op veel plekken net anders zijn. Kortom…spannend.

Daarom ook leuk dat Krak deze serie van repen heeft met specifiek een verschillende fermentatie.

Deze chocolade van cacao uit Soconusco in Zuid Mexico is 4.5 dagen lang gefermenteerd en daarbij 3x omgedraaid.

Mooi om te vergelijken met de andere variant die 5.5 dagen gefermenteerd heeft en daarbij 1x is omgedraaid. We zullen de chocolademaker Mark Schimmel zeker binnenkort eens om wat extra uitleg vragen – of de cacao na de fermentatie verder (qua roostering oa) verder identiek behandelt is of niet bijvoorbeeld vinden we leuk te weten.

Smaaknotities volgen!

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.

Extra informatie

Herkomst Cacao

Mexico

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

Cacao percentage

70%

Gewicht

80 gram

0.000 items
Laat me weten wanneer deze chocolade weer voorradig komt We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.