Beschrijving
Bijzonder. Van St Vincent & de Grenadines. Een klein eiland waar de St Vincent Cocoa Company cacao verbouwt. Ze beheren zo’n 250 hectare grond en kopen de cacao van ongeveer 100 boeren. Deze groeit tussen allerlei andere gewassen als maïs, banaan en gember. In de schaduw van kokosbomen en mahonie.
De cacao van de verschillende cacaoboeren wordt verzameld en op een centrale plek gefermenteerd. Zo zorgt men voor een optimale en gelijkmatige fermentatie. Goed voor de kwaliteit van de cacao.
Smaakprofiel volgens de maker: een volle, krachtige cacao met veel smaak van citrus en limoenzest. Tonen van brood en cahew. Ook vallen de tannines op (zoals in een wijn).
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.
80 gram pure chocolade 70%
Anneke –
Bij een proeverij kennisgemaakt met Krak. Dit is een geweldige reep! De combinatie van de namen ‘Krak’, ‘Schimmel’ en de verpakking (die ik onaantrekkelijk vind, omdat ik een hekel heb aan de sterke geur en het gevoel van dat vezelige bruine pak-/kaftpapier) hadden mij er tot nu toe van weerhouden om dit te proberen. Noem me oppervlakkig, maar er is zóveel keus in bewezen heerlijke chocolade en chocolade die aantrekkelijk wordt gemarket, dat dit soort oppervlakkige dingen een reep kan laten ‘afvallen’. Ten onrechte dus.