Beschrijving
Donkere melkchocolade (55%) van St Vincent cacao met jeneverbes – een wat ons betreft echt heerlijke combinatie.
De cacao uit St Vincent & de Grenadines heeft al een krachtige smaak met een goed zure citroen/limoen smaak, de toevoeging van melk maakt het geheel wat zachter en de toevoeging van een mooie hoeveelheid jeneverbes geeft de kenmerkende intense volle smaak van jeneverbes. Kruidig, een beetje als hars, licht bitter, ergens ook zoet.
Daarmee niet alleen geschikt voor jenever, gin & aquavit, maar zéker ook voor deze chocolade. En mooi om te zien hoe deze specifieke cacao, in deze specifieke verhoudingen, zo mooi samengaat met de jeneverbes. Beiden krachtig van smaak, alles is goed te proeven, maar er is ook een mooie balans.
Je kunt de cacao uit St Vincent ook los proeven in de 70% pure chocolade die Krak er mee maakt.
Ingrediënten: cacao, suiker, vol melkpoeder, cacaoboter, jeneverbes.
Allergenen: Bevat melk. Vrij van noten, gluten en soja.
Anneke –
De 70% St. Vincent en Grenadines van Krak gaf ik al 5 sterren. Deze melkreep proefde ik eigenlijk vooral uit nieuwsgierigheid. Ik ben niet zo dol op de smaak van jeneverbes maar vermoedde wel dat het een goede combinatie met de cacao zou zijn. Ik was zo aangenaam verrast dat ik hem gekocht heb! Echt heel lekker, en subtiel en harmonieus gedaan!