Beschrijving
Wat er nu toch gebeurde op Chocoa chocolade festival? We proefden een melkchocolade, van Krak. We hadden al gehoord dat Mark Schimmel, de chocolademaker van de Krak chocolades, hier al langer mee bezig was. Ooit eens een melkchocolade maken. Maar dan wel een goede. Uiteraard. Maar dat het nu zo ver was, was toch even speciaal. En zoals we eigenlijk bij elke nieuwe reep kunnen zeggen, werden we er weer blij van.
Wat het precies is wat we proeven zullen we nog nader omschrijven, in ieder geval een fijn romige reep waarin heel veel aan cacaosmaak overblijft. En denk dan niet aan bitter of donker van de supermarktchocolades, maar juist de pracht van cacao. Van notige tot in de verte fruitige tonen, en een smaak die zeer lang en prettig in de (zijkant van de) mond blijft hangen. Bepaald niet botsend met de melk, maar juist in een – naar onze smaak – erg fijne balans. Zoet, snoepbaar – ja, absoluut. Maar dan wel een heel verfijnde vorm van melkchocolade snoepen
En wat we er zeker bij denken (maar niet weten) is dat er iets speciaals is met de gebruikte melk. Erg lekkere melk, goede koeien, of toch iets anders. Gaan we zeker nog eens navragen.
Buitengewoon geschikt voor:
- Liefhebbers van verfijnde melkchocolade
- Wie de kwaliteit van de chocolades van Krak al kent en uiteraard ook de melkchocolade van cacao uit Colombia wil proberen
- Bij je chocoladeproeverij. Mooi om vanuit 55% naar hogere percentages op te bouwen (of andersom). Te vergelijken met een andere colombia chocolade, of donkere melkchocolade. Genoeg mogelijkheden.
Verder over de cacao van de maker:
“De Sierra Nevada is een majestueuze bergketen in het noordelijke deel van Colombia, grenzend aan de prachtige stranden van de Caribische kust en reikt tot 18.700 voet hoog. Cacao de Colombia installeerde onlangs een ultramodern fermentatie- en droogcentrum in de lager gelegen gemeenschap van Macondo, waar ze voornamelijk cacao betrekken van ongeveer 10 boerenfamilies in het departement Magdalena.
De technische expertise van deze boeren is uitstekend: boeren doen zelfs hun eigen bestuivings experimenten om de kwaliteit en opbrengsten te verbeteren, die momenteel rond de 700 kg / hectare in de regio liggen. Cacao de Colombia biedt de afgelopen 6 jaar technische ondersteuning en een stabiele markt aan boeren in de Sierra Nevada, en de resultaten zijn duidelijk in zowel de kwaliteit van de cacao als de impact op de boeren. Boeren rapporteren een 72% hoger jaarinkomen dan voordat deze nieuwe markt bestond.”
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, vol melkpoeder, cacaoboter.
Allergienotitie: bevat melk (lactose). Vrij van noten, gluten en soja.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen