Beschrijving
Verrassend zachte en smaakvolle 100% chocolade. Wij vinden het een erg prettig exemplaar!
Geheel gemaakt – bean to bar – in Kampala, Oeganda. Latitude maakte al een mooie selectie van wit, via melk tot pure chocolade. Nu ook tot het extreme pure aan toe, namelijk deze chocoladereep gemaakt met 100% cacao.
Latitude werkt geheel in Oeganda waar ze direct samenwerken met 2500 (biologisch werkende) cacaoboeren. Het bedrijf verkoopt de cacao aan diverse chocolademakers over de hele wereld, maar maakt nu dus ook zelf chocolade. Mooi, naast dat het fijne eerlijke cacao is, is het ook mooi dat er chocolade gemaakt wordt daar waar de cacao verbouwd wordt.
De smaak…Latitude laat op de verpakking optekenen: ‘Natuurlijk zoete pure cacao chocolade voor mensen met de cajones voor het echte avontuur’ – dat vinden we niet direct een aanbeveling – wel dat de chocolade voor een chocolade geheel zonder suiker (echt 100% cacao) opvallend zoet is, zeker – maar daarmee dus juist voor een 100% reep best heel toegankelijk. Ja, wie 100% chocolades wil proeven en het niet kent moet misschien een zetje krijgen, of het avontuur niet schuwen, maar om nu over cajones te beginnen. Enfin – wat ons betreft dus een mooie variant uit de chocolades zonder suiker met een prettige zoetheid, licht zuur, licht gebrande smaaktonen, en een lang aanhoudende nasmaak – kortom – wij bevelen ‘m zeker aan.
De verpakking mag er trouwens zeker wezen verder, wat ons betreft – de buitenkant van de Latitude repen heeft per chocolade een eigenkleur en tekening en de binnenkant staat vol met wetenswaardigheden – heel mooi dat je je kunt inlezen (bijvoorbeeld over de exacte cacaoprijs die de cacaoboeren krijgen – 2,30 dollar per kilo – ruim 50% hoger dan de cacaoprijzen in Ghana/Ivoorkust) terwijl je van de chocolade geniet.
Ingrediënten: cacaobonen.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten, pinda, soja, ei en granen bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen