Beschrijving
Ook weer een mooie single origin chocolade, uit de Cusco regio in Peru en geheel tot verpakte chocolade gemaakt in Peru.
Vinden we erg fijn als dat gebeurd en toch vooral als het resultaat naar onze smaak is. Nu houden we zelf wel wat meer van chocolade met wat suiker – maar voor de liefhebbers is dit weer een fijne.
Van de ‘Chunco’ variëteit cacao gegroeid in de Quillabamba vallei. De makers omschrijven de smaak als intens en notig. “de chocolade zal je vervoeren naar het magische land van de Inca’s” – metaforisch dan. Enfin, een mooie krachtige reep, anders dan de Piura en Maraná heeft de cacao/chocolade wat minder zuur/fruit en krijg je een meer notige / romige ervaring.
Van de 70% versie van deze reep kun je hier een recensie lezen. Als je geen 100% chocolades gewend bent kun je natuurlijk ook die reep kiezen – maar als je liefhebber bent van suikervrij en 100% cacao – dan is dit wel een aardige toevoeging aan je collectie. En nog geheel biologisch ook trouwens – altijd een plus.
Ingrediënten: cacaomassa , cacaoboter
Kan sporen van melk en noten bevatten.
Liv van Aarsen –
Echt heerlijk! Smelt echt op je tong en heeft een pure, intense smaak. Aanbevolen voor iedere echte chocoladeliefhebber!
Anne –
Geen enkel zuurtje te ontdekken, daardoor een bijzonder fijne 100% reep, heel erg romig en zacht!
Wencke –
Deze is goed puur (erg puur dus). Smaakt een beetje naar een triple biertje. Lekker.