Beschrijving
Gelijk bij de de aankondiging (in Augustus 2020) begonnen wij ons al te verheugen. Limoen & Gember!
En gelukkig maakt Marou onze verwachtingen waar, wij vinden deze chocolade erg lekker.
Het is een pure chocolade met cacao uit de provincie Ba Ria. Voor wie het nog niet weet: Marou maakt chocolade in Vietnam (Ho Chi Ming City), met cacao uit Vietnam, direct van de cacaoboeren, uit verschillende Vietnamese regio’s. Daarbij is de combinatie gezocht met lokale ingrediënten – net zoals bij de eerdere ‘Origin Plus’ chocolades van Marou – dus niet alleen ingrediënten die goed combineren met deze bepaalde cacao, maar ook verbouwd worden in dezelfde regio. In dit geval dus: limoen & gember, en dus ook: verbouwd in Ba Ria, Vietnam.
Wij houden wel van gember, en van citrus, en zijn ook erg weg van deze keuze bij deze cacao. De Ba Ria van Marou is hun meest fruitige chocolade, de reep heeft van zichzelf al best een zuurtje. En daar kom hier de smaak van de limoen heerlijk door en overheen. De gember is niet overheersend maar geeft juist een fijne verwarmende en (wat ons betreft) heel licht pittige smaak.
Wij vinden de combinatie erg geslaagd. En raden deze chocolade extra aan voor:
- Al wie de chocolades van Marou al kent en weet te waarderen
- Liefhebbers van fijne citrus smaken
- Wie chocolade met gember waardeert maar het voor je niet te heftig hoeft
- Wie wil proeven wat een lokale Vietnamese chocolademaker met lokale cacao en lokale ingrediënten voor prachtigs weet te maken
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, gember, limoen.
65.5% cacao, 1% limoen, 0,5% gember.
Allergienotitie van de makers: bevat geen soja, gluten of noten.
Uiteraard ook vegan, Marou maakt in het geheel geen melkchocolades (alleen 1 met kokosmelk)
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen