Beschrijving
Marou Ben Tre. 78% uit Vietnam met Trinitario cacao.
De smaak
‘Intens maar gebalanceerd’ zegt de verpakking.
Maar lees vooral de uitmuntende recensie bij ‘Bean to Bar‘ waar de recensent een mooie omschrijving geeft van de warm-kruidige smaak die wij er ook in herkennen – maar zelf nog veel minder goed onder woorden kunnen brengen.
De ingrediënten
Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter
De makers
Marou – een mooi bedrijf in Vietnam.
Nancy –
ik kende dit merk niet en ik wist niet eens dat in vietnam cacao groeit. ik heb een sample hiervan bij mijn vorige bestelling gekregen en dat was een goede actie van paul en emma want ik vond het heerlijk en ik ga het nu zeker kopen bij mijn volgende bestelling. ik zou dit waarschijnlijk niet zomaar bestellen zonder geproefd te hebben aangezien het 6 euro kost maar dat is het wel waard nu ik zeker weet dat ik het lekker vind. toen ik zag dat het 78% was dacht ik dat het best wel bitter zou zijn maar eigenlijk was het best wel zoet. het heeft een diepe/heftige fruitige/kruidige smaak. de recensie waar naar gelinkt wordt vind ik inderdaad een goede omschrijving alleen doet deze reep mij niet denken aan speculoos (noch speculaas/spekkoek etc) maar het heeft wel dat soort kruidige (kaneel/nootmuskaat/kardemom/kruidnagel/piment/anijs) noten erin. ook een mooie verpakking. het enige minpuntje (maar dat ben ik echt aan het muggenziften) is dat de reep niet makkelijk breekt omdat het niet in de standaard vierkante blokjes is verdeeld maar in driehoekjes. geschikt voor mensen die van uitgesproken/heftige/kruidige/exotische smaken houden