Beschrijving
72% pure Dong Nai – genoemd naar de regio in Vietnam waar de cacao vandaan komt. Een bijzonder mooie chocoladereep van Marou. Ook perfect voor diverse pairings.
De smaak
Smaaknotitie van de makers: Mild met verrassende kruidige tonen.
Diverse recensies van deze reep zijn beschikbaar via Fine Chocolate Reviews. Een mooi uitgevoerde bespreking kun je vinden bij de Chocolate Codex.
Enkele citaten:
“A really kind, full-bodied chocolate’s chocolate.” (C-spot)
“The taste was very roasted (thoughts of burning toast), bitterness transitioned into a lightness of creamy coconut, hazelnut, chilli, followed by Vietnamese characteristics I lovingly recognised (acidity and spice)” (Chocolate Indulgence)
“The fruit note I picked up on the nose and tongue is craisins, those tart and sweet little dried cranberries. There is a tiny apparition of pink peppercorn before the flavour transitions to black tea and malt. The finish is tannic, black tea steeped a bit too long. That is to say, it ends in a bitter place. Bitter has negative connotations, but some of my favorite foods/drinks are bitter…” (Chocolate Codex)
De ingrediënten
Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter
De makers
Marou – een mooi bedrijf dat van cacao tot reep chocolade maakt in Vietnam
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen