Beschrijving
Speciaal voor ‘earth day‘ gemaakt door Marou, een dag die in het teken staat van de bescherming van onze mooie aarde, en alle fijne natuur die we daar op kunnen vinden.
Daarvoor heeft Marou echt wel iets speciaals gemaakt. Het meest speciaal is misschien nog wel de verpakking, die is namelijk gemaakt met cacaoschillen. Samen met de bast van de papiermoerbei worden de cacaoschillen, die veelal worden weggegooid, gebruikt voor een mooi omhulsel met veel structuur, en wat ons betreft zeer passend voor deze reep.
Dan komen we bij de chocolade zelf. Dat is qua percentage een toegankelijke pure chocolade (55% cacao) maar heeft als toevoegingen geroosterde boekweit (10%) en nog wat mungbonen. De gebruikte suiker tenslotte is palmsuiker.
Eigenlijk kunnen we zo spreken van een vegan ‘melkchocolade‘ aangezien de boekweit & mungbonen ook wel echt de plek van melk innemen. En heel mooi hoe Marou hier erg inventief is met de keus van de plantaardige bronnen van eiwit bij deze reep. We hadden zelf in ieder geval nog nooit een chocolade met boekweit geproefd, laat staan met mungbonen.
Een mooi eerbetoon aan earth day, en onze mooie aarde. En qua smaak ook echt een intrigerende reep, waarbij het een mix is van wat we van Marou kennen en de smaak van een klassieke melkchocolade. We zijn vooral heel benieuwd of liefhebbers van melkchocolade deze reep weten te waarderen. Maar sowieso is het in alles een mooi cadeautje voor Earth Day of als je iets zoekt voor iemand en echt iets speciaals wil geven dat ze nog niet geproefd hebben.
Geheel gemaakt van cacaoboon tot chocolade in Vietnam.
Ingrediënten: Cacaonibs (40,8%), palmsuiker (26%), cacaoboter, boekweitzaden (10%), mungbonenpoeder, zout.
Inhoud 80 gram. Vegan. Allergienotitie: Bevat gluten. Geproduceerd in een fabriek waar ook melk, eieren, pinda’s en cashewnoten worden verwerkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen