Beschrijving
Let op – tijdelijk in Zweedse verpakking. Het is verder exact dezelfde chocolade, maar het was er enkel nog in Zweedse verpakking beschikbaar. Wat ons betreft enkel extra leuk, maar wel goed te weten.
Mooie gekruide chocolade van Marou, ter ere van hun 10 jarig bestaan.
Een jubileum met een zwart randje, omdat een van de oprichters, Samuel, afgelopen jaar overleed. Deze reep is dan ook absoluut een eerbetoon aan hem, en de inspiratie die hij kreeg bij de etensstalletjes in Vietnam waar ze de bekende Pho noodlesoep verkopen. En hij zou het ongetwijfeld mooi hebben gevonden dat het jubileum met deze chocolade gevierd wordt, want Samuel & Vincent zijn hun avontuur in Vietnam begonnen, de chocolademakerij van Marou is uitgegroeid tot een icoon dat de Vietnamese cacaoboeren direct in verbinding brengt met de hele wereld, dankzij bijzondere, krachtige, smaakvolle bean to bar chocolades die elk een eigen regio van het land uitlichten. Dat Marou een iconische chocolademakerij is geworden kunnen we toch wel stellen.
Met vijf specerijen die samen de essentie van pho proberen te vangen in een pure chocoladereep. Een pure chocolade 65% met kardemom, steranijs, koriander, kaneel en kruidnagel.
Ingrediënten: cacao (65% – cacaonibs, cacaboter), suiker, koriander, groene kardemom, kaneel, steranijs, kruidnagel.
Allergienotitie van de makers: vrij van noten, gluten, soja en melk.
Kelly –
De kruiden zijn qua geur en smaak duidelijk genoeg aanwezig. Ik vind het lastig om ze allemaal te herkennen. De kruidnagel en koriander zijn denk ik het duidelijkst te ruiken voor mij (bedenk je wel dat korianderpoeder anders smaakt en ruikt dan vers korianderblad). Verder romige reep, zelfs al is het een pure reep.