Beschrijving
Als gemberliefhebbers was dit de eerste reep van Moka die we moésten proberen.
Rijkelijk bedekt met gesuikerde gember, en dan ook nog met citroen olie, wat er erg mooi bij past, en dat alles op een klassieke pure chocolade (72%) van cacao uit Ghana, van de Abocfa coöperatie, traceerbaar verhandeld via Uncommon Cacao.
Op het cacaopercentage moet je je niet verkijken, want de gesuikerde gember maakt het best wat zoeter, en daarmee een heel toegankelijke reep. Heerlijk romig, perfect afgestemd met de gember en de citroen – de reacties die we zien op de website van Moka Origins zijn dan ook laaiend enthousiast, tot aan ‘beste reep die ik ooit proefde’ aan toe. Zoet, zuur en kruidig samen, in een heel erg mooie balans – wij kunnen ons het extreme enthousiasme wel indenken en vonden het ook echt een mooie reep. Zeker ook omdat de gember op de chocolade zit maar dan niet een paar stukjes maar helemaal vol. Rijke smaken, de citroen olie laat alles samenkomen, en het geheel is zeker een reep die we vaker gaan aanraden, en niet alleen voor de hardcore gemberliefhebbers – het is zo’n toegankelijke maar ook smaakvolle ervaring, dat ‘ie zeker meer mensen gaat bekoren.
Ingrediënten: cacaobonen, geconfijte gember (gember, rietsuiker), cacaoboter, citroen olie.
allergienotitie: gemaakt op een plek waar ook melk, ei, tarwe, soja, amandel en andere noten worden verwerkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen