Beschrijving
Nom nom. Altijd fijn, om de prachtige diversiteit van bijzondere cacao te kunnen proeven. En daar is Morin een meester in. Zijn grote hoeveelheid verschillende origines is befaamd. En hij weet er elke keer weer wat moois van te maken. Zo valt er veel te ontdekken, en kan ieder zich eenvoudig bezig houden met het ontdekken van favoriete cacaolanden. En ook binnen die landen nog cacao uit verschillende gebieden vergelijken. Leuk, leuk.
In dit geval gaat het om een cacao uit Bolivia.
Morin zegt er over: “De cacaobonen zijn afkomstig van een vereniging in de regio Cochabamba. De cacao is gecertificeerd biologisch en FairWild en wordt geoogst door twee inheemse volkeren van het Amazonegebied, Yuracaré en Chimanes. Deze vereniging is geboren om het hoofd te bieden aan de slinkende hulpbronnen van deze volken, veroorzaakt door ontbossing, door de cacaooogst opnieuw te evalueren.
De Yuracaré en Chimanes gaan naar wilde eilanden en eilandjes en oogsten rijpe cacaopeulen. Ze vervoeren de bonen vervolgens te paard of per kano naar het centrum waar ze vervolgens worden gefermenteerd en gedroogd. De rest van het jaar worden de bomen vergeten en neemt de natuur haar rechten terug.”
Smaaknotitie van de maker: Deze wilde cacao wordt geoogst maar niet gekweekt. De vegetaal, licht houtig(eikachtig) smakende chocolade heeft aroma’s van geel fruit, kruisbessenjam, pruimen gevolgd door hints van honing en warme chocolademelk.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Maker
A. Morin
A. Morin is een Franse chocolademaker, gevestigd in Donzère, in het Rhône-dal. Sinds 1884 creëert dit familiebedrijf pure, ambachtelijke chocolade, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen. Proef de essentie van vakmanschap en ontdek unieke smaakprofielen die elke chocoladeliefhebber zullen verrassen. A. Morin: waar traditie en innovatie samenkomen in het hart van Frankrijk.
Martin –
Saving Forest… and enjoy this great chocolate… Morin!