Beschrijving
Mooi dat Morin zo nu en dan cacao betrekt bij Ingemann uit Nicaragua. Zij specialiseren zich in specifieke (en gepantenteerde) cacaovariëteiten die aldaar groeien. Cacaoboeren krijgen begeleiding bij het verbouwen en oogsten en de fermentatie gebeurd centraal. Zo ontstaat cacao van hoge kwaliteit, die de cacaoboer een hoge prijs oplevert. En…er is uitstekende chocolade van te maken. Dat bewees bijvoorbeeld ook Mikkel Friis Holm maar ook Morin heeft zo nu en dan deze cacao verwerkt.
Eerder verkochten we al tijdelijk de ‘Nicalizo’ en ‘Rugoso’ nu is het tijd voor Chuno. Een zeer fijne chocolade. Puur maar zeer romig van smaak/structuur. Eerder aards en klassieke ‘chocoladesmaak’ (met slagroom) dan fruitig. Eindigt richting echt aards (inclusief korrel) en koffie. Het geheel is wel erg prettig. Verder omschrijven doen we later nog wel eens. Of mag je zelf doen. Leuk om te vergelijken met Chuno van bijvoorbeeld Friis Holm.
Smaakomschrijving van de maker: Deze cacao uit het noorden van het land wordt gekenmerkt door z’n vegetale karakter en hints van grapefruit.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.
Kan sporen bevatten van noten, pionda’s, sesam en melk.
Felix –
Een ietwat bitter en erg hard stuk chocola, maar het smelt fijn in de mond.
Vooral de nasmaak is prettig en zacht.