Beschrijving
In Frankrijk door Morin gefabriceerde chocolade van 70% cacao uit Costa Rica. De chocolade draagt Quetzal als naam – naar wij denken genoemd naar de vogel – die ook in Costa Rica voorkomt.
De smaak
Morin zelf zegt: “Een rijke chocoladesmaak waarbij de tonen van bruine karamel en rijp fruit deze chocolade laten opvallen.”
Verder schrijft Morin dan ook zelf over de eigen smaaknotitie: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.
De Belgische chocoladeverkopers van Reen.be roemen de reep als volgt: “heeft alles van een goede koffie” – en proeven in de nasmaak geroosterde sesam.
Onze eigen proefnotitie volgt uiteraard nog!
Ingrediënten
Bevat: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine
Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Over de maker: Morin
In Donzère – Zuid Franrijk, de Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.
Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.
Zie hier ook een mooi interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin of bezoek de website.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen