Morin – Cuba 70%

4.95

70% cacao uit Cuba van Morin

Op voorraad

SKU: MR03 Categorie: Tag:

Met 70% cacao uit Cuba – pure chocolade gemaakt in de Provence door het familiebedrijf A. Morin. De chocolade kreeg ‘Dorun’ als ondertitel.

De smaak

“Onze Cubaanse chocolade is houtig, gekarameliseerd – bijna smaak van gedroogde pruimen jam – met een hint van noten.” zo zegt Morin zelf op de verpakking.

Verder schrijven ze overigens ook: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.

De Belgische chocoladeverkopers van Reen.be roemen de reep als ideale begeleider van een turf-whiskey.

Georg Bernardini noemt in zijn boek ‘een intense smaak van tabak, nat leer (!), humus en lichte rokerigheid’ – dat is overigens alles positief bedoelt – de reep krijgt 82 punten op een schaal van honderd. Sowieso is hij fan – als een van de weinige ontvangt Morin van hem een totaalscore van zes uit zes.

Ingrediënten

Bevat: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine

Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.

Over de maker: Morin

In Donzère – Zuid Franrijk, de Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.

Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.

Zie hier ook een interessant interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin of bezoek de website.

Extra informatie

Herkomst Cacao

Cuba

Gewicht

100 gram

Cacao percentage

70%

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.