Beschrijving
100% chocolade van biologische cacao uit de Dominicaanse Republiek. Tot chocolade gemaakt door A. Morin bean to bar chocolademaker uit Frankrijk.
Smaaknotitie: Deze cacao, geteeld in het noordwesten van het land, is zeer cacaorijk en heeft aroma’s van droog en scherp fruit, gevolgd door mout.
Ingrediënten: cacaobonen (biologisch)
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van melk, noten en sesam.
Morin geeft ook nog een mooi algemeen advies bij de 100% repen:
“Wat je in je handen hebt is de essentie van cacao, het directe resultaat van de combinatie van het terroir van de cacaobomen en het werk van de cacaoboeren. Om deze 100% cacao chocolade volledig te waarderen adviseren we om zo geduldig mogelijk te zijn. Laat een klein stukje smelten in de mond om alle smaken naar voren te laten komen”
Verder nog over deze specifieke cacao zegt Morin:
“De cacaobonen worden vers, met de pulp, op de boerderijen geoogst. Ze worden vervolgens gefermenteerd en gedroogd in een organisatie. De teelt van cacao is biologisch en het biedt een beter salaris aan de boeren, die tot die tijd moeite hadden om hun cacao tegen een redelijke prijs te verkopen. Deze activiteit draagt bij tot het scheppen van werkgelegenheid in gebieden die eerder zijn getroffen door de uittocht van het platteland. De planters hebben baat bij training en advies van agronomen, een voorschot om hun productie- en oogstkosten te financieren en de financiering van het biologische label.”
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen