Beschrijving
Als iets tot beste chocolade ter wereld wordt verkozen gebeurt er gelijk iets magisch. Dat merkten we bij de Guasare Venezuela van Soma.
We vonden Soma al geweldig, en raden iedereen aan al hun chocolades te bestellen en in alle rust te genieten. Maar toen hun chocolade 3 gouden medailles en de ‘best in show’ won bij de International Chocolate Awards werd hun chocolade opeens een heel stuk populairder. En dat maakt ons blij. Want al zeggen awards niet alles, het is leuk als ze er voor zorgen dat meer mensen interesse krijgen in goede chocolade van goede cacao. Waarbij de eerlijke handel vanzelfsprekend is en je met liefde meer betaalt voor iets écht speciaals.
Enfin, de Guasare-mania houdt in onze webwinkel nog even aan. En voor onszelf de Soma-adoratie trouwens ook. We tippen zeker ook hun heerlijke Ucayali Peru, die won geen prijzen en wordt amper bestelt, maar is net zo verfijnd en geweldig. Achja.
Voor de liefhebbers van de Guasare, of in z’n algemeen cacao uit het prachtige Venezuela, is er nu ook deze chocolade van Morin beschikbaar. En denk niet dat Morin even mee lift op een hype (wij zelf wel een beetje, misschien) – Morin maakt al jaren chocolade van deze cacao. Naast alle heel erg vele andere cacao die Morin overal vandaan weet te halen. Het blijft indrukwekkend.
Wel mooi om te vergelijken met de uitvoering van Soma natuurlijk. Om samen te bestellen. Of met andere chocolades van cacao uit Venezuela. Zoals de Chuao, nog zo’n oord omgeven van vele mythes.
Smaaknotitie van de maker: Deze noord Venezuelaanse cacao start met tonen van biscuit gevolgd door hints van zurig fruit en een florale finish. Laat een plezierig zacht gevoel achter in de mond.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Martin –
I waited for a long time… Now I know why. Chocolaty, fruity, floral-spicy. Soma and Morin great job with this great cacao!