Beschrijving
Uit de Limited Edition reeks van Morin vonden we het ook mooi dit exemplaar aan te kunnen bieden: pure chocolade van cacao uit Honduras.
De maker zegt over deze reep:
“De jonge cacaobomen worden geënt met enten van de “moederboom”, dat wil zeggen een boom die geselecteerd is op de smaak van zijn bonen. Deze geënte cacaobomen produceren dus bonen die vergelijkbaar zijn met de moederboom en over het algemeen robuuster en productiever zijn.De variëteit aan bonen die wordt gegeven, is Criollo.
De peuloogsten worden over het algemeen het hele jaar door gedaan, maar de oogst is overvloediger tussen oktober en juni. De bonen fermenteren in hun pulp in houten fermentatieboxen. Zodra de gisting is voltooid, worden ze langzaam gedroogd op houten schalen onder de tropische zon, zodat ze de meeste smaak hebben. Drogen is een cruciale stap voor de smaakkwaliteit van de bonen.Deze bonen worden verbouwd door een groep kleine boeren in Honduras. De cacaobonen die ze produceren, worden gekocht voor een prijs waarmee ze fatsoenlijk kunnen leven.”
Smaakomschrijving van de maker: tonen van geroosterde amandel en zure hints van framboos en citroen, eindigt in smaaktonen van noten en cacao.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de maker: kan sporen van melk, amandel, hazelnoot, pinda, en sesam bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen