Beschrijving
Morin’s 63% pure chocolade ‘Marvia’ van cacao uit Jamaica.
De smaak van deze chocolade
Morin zelf zegt: “Deze cacao uit Jamaica laat je aroma’s ontdekken van geel fruit en een snufje vanille en een houtige smaak.”
Verder schrijft Morin zelf over de eigen smaaknotitie: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.
De chocolade-tester Georg Bernardini schrijft “Met sterke cacao tonen, maar ook melkzacht. Iets te zoet maar met goede volle smelting. Licht fruitig en krdig met tonen van fudge en karamel.
Ingrediënten
Bevat: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine
Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Over de maker: Morin
In Donzère in de Franse Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.
Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.
Zie hier ook een mooi interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin:
Kelly –
Ik kreeg hier een sample van, leuk.
Ik vind de chocola iets aards, rokerigs, droogs en vlaks hebben. Houtig kan ik ook inkomen. Maar totaal niet bitter mocht je dat nu denken. Romig en zoet juist (vind het persoonlijk niet te en ik hou niet van mierzoet). Fruitig vind ik het niet.
Arjen –
Erg milde, zoete (maar niet suikerige) chocola. Met tonen van banaan en mango, karamel, en een beetje vanille.