Beschrijving
Dat zien we niet vaak, een bean to bar chocolade gemaakt van cacao uit Kameroen.
De smaak: mooi om zelf te ontdekken wat Morin met deze cacao heeft gemaakt. Wij vonden deze chocolade in ieder geval smaakvol, romig, met een prettig lange nasmaak. Denk aan een warme chocolademelk, maar dan wel een erg lekkere. Met iets van zoete kruidige tonen.
Smaakomschrijving van de maker: Een gastronomische chocolade die doet denken aan warme chocolademelk met zijn tonen van koekjes en geroosterd gedroogd fruit, om vervolgens af te sluiten met een licht fruitige toets.
Verder zegt de maker over deze cacao: “Deze cacaobonen komen van oude plantages van meer dan 50 jaar oud. Ze werden door de Duitsers in het land geïntroduceerd, toen het cacaobomen van de Forestero-variëteit waren. Twintig jaar lang hebben de jonge boeren die het bedrijf hebben overgenomen nieuwe plantages aangelegd met andere variëteiten, Trinitario. Deze plantages, die nu als coöperatie opereren, liggen in de centrale regio van Kameroen in het departement Lékié.
Deze chocolade is gemaakt van cacaobonen uit de sector “Engaged Chocolatiers”, een partnerschapsbenadering gecreëerd door gepassioneerde vrijwillige ambachtslieden. Als koper-gebruiker van deze chocolade steun je een ethische en verantwoordelijke sector, die de cacaoboer beloont tegen de reële waarde van zijn werk voor kwaliteitscacao.De oogst-, droog- en fermentatiemethodes waar cacao dankzij de sector “Engaged Chocolate Makers” van heeft geprofiteerd, geven het een heel aromatisch palet dat uw beste creaties zal benadrukken.”
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter
Allergienotitie van de maker: kan sporne bevatten van noten, pinda, sesam en melk. Inhoud 100 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.