Morin – Madagaskar 70%

5.95

(2 klantbeoordelingen)

70% pure chocolade van cacao uit Madagaskar

Uitverkocht

Artikelnummer: MR04 Categorie: Tag:

Beschrijving

Pure chocolade met 70% cacao uit Madagaskar.

Gemaakt door het familiebedrijf A. Morin in de Franse Provence.

De reep draagt als ondertitel: “Sambirano” – naar de regio waar de cacao verbouwd wordt in Noord-West van Madagaskar.

10-17: Vanaf heden ook biologisch gecertificeerd.

De smaak

“Tonen van citrusvruchten maar ook van zoete amandelen – bijna als amandelpoeder. Het midden van de smaak is gekarameliseerd en eindigt in sterkte cacao tonen.” zo zegt Morin zelf op de verpakking.

Verder schrijven ze overigens ook: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.

In ‘Chocolate – the reference standard‘ geeft Georg Bernardini geeft deze chocolade een zeer hoge score van 91.60 van de 100 en zegt “Mild bitter met erg fruitige tonen van rode bes en prettige fruitige zuurheid. Met lichte bloemtonen en een subtiel geroosterd aroma”

Bij C-spot is een smaakprofiel te vinden.

Ingrediënten

Bevat: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine

Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.

Over de maker: Morin

In Donzère – Zuid Franrijk, de Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.

Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.

En laten we dan ook de mening van Georg Bernardini uit ‘Chocolate – the reference standard‘ naar voren komen: “Voor mij heeft Franck Morin het hoogste niveau bereikt en is aangekomen in de Champions League  met zijn chocolades”

Zie hier ook een interessant interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin of bezoek de website.

Extra informatie

Cacao percentage

70%

Gewicht

100 gram

Herkomst Cacao

Maker

A. Morin

2 beoordelingen voor Morin – Madagaskar 70%

  1. Nederlands

    Est

    Sambirano uit Madagaskar is mijn favoriete herkomst van chocolade, maar die van A. Morin vind ik iets teveel gebrand. Daarnaast jammer dat er zonnebloemlecithine aan toegevoegd wordt. De structuur is, naar mijn mening, zonder deze toevoeging beter, want knapperiger. Niet slecht, maar geen topper.

  2. Nederlands

    Jennifer

    Af en toe kom ik een 70% pure chocolade die echt genieten is, en mijn reep Madagaskaanse Ssmbirano van Morin was er zo eentje. Geen greintje bitterheid, maar heerlijke fruitige smaken van bessen die loskomen zodra je deze chocolade op je tong laat smelten. Genieten!

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (2)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.