Beschrijving
Hoezee – de franse maker Morin heeft chocolades van een héle reeks diverse herkomsten aan cacao. Echter uit een aantal cacaolanden maakt hij specifiek een ruimere reeks, en dan hebben we het over Peru, Nicaragua én over Venezuela. In dit geval gaat het om een pure chocolade (70%) van Ocumare cacao.
Ocumare refereert aan Ocumare de la Costa, een dorpje in Noord Venezuela. De cacao is een blend van verschillende cacaobomen uit deze specifieke omgeving in de staat Aragua (zoals ook de hoofdstad van het gebied heeft). Uit deze staat komen ook andere beroemde cacaoherkomsten als de Chuao cacao.
Smaakomschrijving van de maker: Een houtig en vegetale cacao samen met zure en fruitige smaaktonen.
Wat wij ervaren: Wij herkennen op zich de omschrijving maar zouden toch beginnen te zeggen dat de donkere kleur van de chocolade opvalt, en een krachtige ‘cacao’ grondlaag in de smaak zich ontwikkelt naar (inderdaad) smaken uit het bos (misschien zelfs licht paddestoelig) – het zuur is aanwezig maar voor ons een mooie balans met de zoete tonen en een prettige romige ervaring bij het smelten. De diepe nasmaak blijft lang hangen. De omschrijving van de maker over zuur en fruitig zet je misschien op het verkeerde been want dit is absoluut geen klassiek fruitige chocolade maar juist meer aards, wat ons betreft.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten pinda’s, melk en sesam bevatten.
Proeftip: bestel een of twee van de andere chocolades van cacao uit Venezuela mee van Morin en je hebt een prachtig proeverijtje.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.