Beschrijving
Morin zegt er over: “Cacao werd geïntroduceerd op het eiland Trinidad door de Spanjaarden in de 16e eeuw.
Ongeveer 200 jaar later werd het een toevluchtsoord voor cacao uit Midden-Amerika en Zuid-Amerika toen het werd verwoest door ziekte. De geïntroduceerde variëteiten werden gekruist om een soort te produceren die de weerstand van de variëteiten van Amazonico combineert met het delicate karakter van de Criollos: de Trinitario was geboren.
Deze cacaobonen worden geoogst door kleine producenten op het eiland Trinidad. Daarna vers vanaf elke familie verzameld door de Trinidad Cocoa & Coffee Industry Board van Trinidad & Tobago. De cacao wordt centraal gefermenteerd en gedroogd om de stabiliteit van kwaliteit en aromatische normen te waarborgen.”
Smaaknotitie van de makers: Deze cacao geteeld op het eiland Trinidad brengt de chocoladearoma’s van noten en zoete kruiden, en uiteindelijk hints van karamel en honing.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine
Allergienotitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen