Morin – Papua Nieuw Guinea 70%

6.95

70% uit Papua Nieuw Guinea

Op voorraad

Artikelnummer: MR06 Categorie: Tag:

Beschrijving

Met 70% cacao met als origine / herkomst Papua Nieuw Guinea.

Pure chocolade gemaakt door het familiebedrijf A. Morin in de Franse Provence. Ondertitel: “Sido”.

De smaak

“Veel chocoladesmaak – cacaopoeder, chocoladetaart – de cacao heeft toch ook plantaardige aroma’s en tonen vna caramel en geconfijt fruit.” zo zegt Morin zelf op de verpakking.

Verder schrijven ze overigens ook: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.

Georg Bernardini noemt de chocolade “Aromatisch, subtiel fruitig en licht kruidig. Met smaak van koffie, kruidnagel, nootmuskaat – en geen rokerige smaak” – dat laatste zal hij noemen omdat cacao uit deze regio vaak op vuur gedroogd wordt en daar een fors rokerige smaak van kan krijgen.

En nu moeten we toch echt weer naar de prachtige tip van Reen.be verwijzen (ga als u in België bent vooral daarheen voor ook heel veel choco-lekkers!) die hop herkend in de smaak en graag adviseert de chocolade eens bij extra hoppig bier te proberen. Uw Chocoladeverkopers vinden zo nu en dan een speciaal biertje nooit verkeerd dus die combinatie gaan we zeker eens uittesten. Onze bevindingen, en smaaknotitie, houdt u van ons tegoed.

Ingrediënten

Bevat: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine

Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.

Over de maker: Morin

In Donzère – Zuid Franrijk, de Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.

Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.

Zie hier ook een interessant interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin of bezoek de website.

Extra informatie

Cacao percentage

70%

Gewicht

100 gram

Herkomst Cacao

Maker

A. Morin

A. Morin is een Franse chocolademaker, gevestigd in Donzère, in het Rhône-dal. Sinds 1884 creëert dit familiebedrijf pure, ambachtelijke chocolade, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen. Proef de essentie van vakmanschap en ontdek unieke smaakprofielen die elke chocoladeliefhebber zullen verrassen. A. Morin: waar traditie en innovatie samenkomen in het hart van Frankrijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Morin – Papua Nieuw Guinea 70%” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.