Beschrijving
De ‘Rugoso’ van Morin. Door Ingemann gecultiveerde en bovendien beschermde variëteit cacao. Trademark logo’s op chocolade zien – we zijn ietwat huiverig, maar weten ook dat het chocolade oplevert waar we zelf nogal weg van zijn. En daarbij: dat er zoveel verschillende cacao bestaat, in plaats van enkel maar drie ‘hoofdsoorten’ zoals men eerder onderscheidde, mag best wel benadrukt worden. Er zijn zoveel soorten cacao, en zoveel mogelijke smaken.
Op zichzelf een heel interessante chocolade, en zeker ook mooi vergelijkingsmateriaal voor andere ‘Rugoso cacao gemaakte chocoladerepen zoals die van Friis Holm.
Smaakomschrijving van de maker: Gecultiveerd in de bergen van Noord-Nicaragua. Deze cacao heeft sterke tonen van cacao en hazelnoot.
Awards: zilver bij Internationale Chocolate Awards 2016
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de maker: kan sporen van noten, pinda’s, sesam en melk bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen