Beschrijving
Kijk, dat vinden we nu leuk. Als chocolademakers de lokale samenwerking zoeken, om iets éxtra speciaals te maken.
In dit geval een pure chocolade met essentiële olie van Cipres.
Morin is gevestigd in Donzére in het Drôme gebied in de Farnse Provence. En het geluk wil dat in dezelfde plek ‘Baume des Anges‘ zit, een makers van (volledig natuurlijke) etherische olieën. Gemaakt van kruiden, vruchten, bloemen en ander lekkers verbouwd in de omgeving. En gebruikt door (sterren)chefs van over de hele wereld. Maar voor nu vooral mooi dat de chocolademakers van Morin & deze smaakexperts elkaar vonden om chocolades te maken die een ode zijn aan de omgeving, de Drôme, de Provence.
Morin heeft al jarenlang mooie hechte samenwerkingen met cacaoboeren in Peru, en met name de cacao uit Chanchamayo is veelgebruikt en -bekroond. In deze serie dan ook 63% cacao uit deze regio. Ook de toegevoegde cacaoboter is niet zomaar willekeurig maar komt vanuit dezelfde cacao uit deze regio. Mooi.
Smaak: de krachtige cacao met zure citrustonen (citroen) gaat spannend samen met de cipressmaaktonen, denk aan dennennaalden, een verwarmende maar ook frisse smaak.
Ingrediënten: Cacaobonen (Chanchamayo), rietsuiker uit Peru, cacaoboter (Chanchamayo), essentiële cipresolie
63% cacao. Inhoud 100 gram
Kan sporen van melk, noten, pinda’s en sesam bevatten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.